Tanévindító Műhely

Szeretettel várunk benneteket Tanévindító Műhelyünkön, melynek idei témája:

ÁTALAKULÁSOK

2019. augusztus 22-23. (csütörtök-péntek)

Helyszín:

Sashalmi Waldorf Iskola, 1163 Budapest, Thököly u. 13., bejárat az Elemi utca felől!

Jelentkezési határidő: 2019. augusztus 15.

(A képzés max. 120 főt tud fogadni.)

Kérem, vegyétek figyelembe a dátumot az évkezdő konferenciák tervezésekor!

 A jelentkezéseket az alábbi űrlapon kérjük jelezni:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScJaU97KkefJOPIyDhnLcn5n1l-rJ0mwqhS_k534npXC4cxTw/viewform

Az idei műhely különlegessége, hogy azt kérjük a résztvevőktől, hogy hozzanak magukkal egy kérdést, amire ők maguk keresik a választ: Neked mire van szükséged? – személyes sorsodban, saját életedben; intézményed közösségében/a kollégium közös munkájában/a pedagógiai/gyerekekkel kapcsolatos munkádban? Milyen kérdést hordozol magadban az átalakulásokkal kapcsolatban? Mit keresel a világban, mit tud(nál) adni a világnak?

A képzésről bővebben a Meghívóban olvashattok:

Meghívó_2019aug_Tanévindító

2019órarend

Immár negyedik éve rendezzük meg a tanév elején, augusztusban a Tanévindító Műhelyt, melyre szeretettel várunk minden Waldorf-pedagógust. Ez az a továbbképzés, ahol újak és régiek, Waldorf-óvónők és Waldorf-tanárok együtt készülhetnek az új tanévre, az új nevelési évre. 2016-ban a Tanácsadók Fórumából indult el a kétnapos képzés, válaszul a mozgalomban érzékelt szükségletekre. A műhely célja, hogy teret adjon a találkozásoknak, kérdéseknek; tudásunk felfrissüljön, új impulzusokat kapjunk, elmélyítse pedagógiánk szellemi hátterét, pedagógusi munkánkat és új lendülettel indulhassunk az újabb tanévre.

A műhelyek szellemi impulzusát a Föld-fejlődés történetének megismerése, végigkísérése ihlette. 2016-ban a Szaturnusz és a Szaturnusz szférájából eredő hő (lelkesedés) inspirálta a közös munkát. A 2017-18-as tanévre készülődvén a második szféra, a régi Nap-megtestesülésének ereje, fejlődési fázisa ösztönözhetett bennünket, mely a fény, a hő és a levegő minőségeket rejtette magában. Tavaly együtt áramolhattunk a mozgalomban élő kérdésekkel, a régi Holdból induló erőkkel, de nem landoltunk a Holdon. Idén belemerülünk ezekbe a Hold-erőkbe, hogy jövőre, immár betöltve a 100. születésnapot is, megérkezzünk együtt a Földre.

Az idei műhely különlegessége, hogy azt kérjük a résztvevőktől, hogy hozzanak magukkal egy kérdést, amire ők maguk keresik a választ: Neked mire van szükséged? – személyes sorsodban, saját életedben; intézményed közösségében/a kollégium közös munkájában/a pedagógiai/gyerekekkel kapcsolatos munkádban? Milyen kérdést hordozol magadban az átalakulásokkal kapcsolatban? Mit keresel a világban, mit tud(nál) adni a világnak? Kérjük, hogy ezt a kérdést írd be a jelentkezési lapba, hordozd magadban és hozd magaddal a műhelyre!

A képzés A jelentkezéseket az alábbi űrlapon kérjük jelezni 2019 augusztus 15-ig: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScJaU97KkefJOPIyDhnLcn5n1l-rJ0mwqhS_k534npXC4cxTw/viewform

A részvételi díj: 7.000 Ft, melyet készpénzben kérjük a helyszínen fizetni.  A befizetést követően számlát adunk. 

Információk az étkezésről és szállásról:

Étkezés

  1. A helyszínen: Sashalmi Waldorf Iskola

 

Büfé: 08.22.: 7:30 – 16:00-ig

            08.23: 7:30 – 16:00-ig 

 

  1. Ebéd külső helyszínen: Nem Piskóta Étkezde, Sashalmi sétány 5.

 

Menü: 08.22.: Gombapaprikás galuskával

                        Mákos guba vanília sodóval

            08.23.: Tojásos lecsó

                        Szilvás lepény

Ára: 1.090 Ft

 

*Aki a jelentkezési lapon nem rendel ebédet, van lehetősége az étkezdében külön rendelni és választani a napi ételekből.

Árak: https://nempiskota.eu/etlap

 

  1. Teljesen adalékmentes POLCZ-készételek is rendelhetők Árva-Szabó Ildikótól, a kiválasztott termék nevét az arvaildi@gmail.comemail címre küldjétek.

Árak:   húsos: 1.390Ft

hús nélküli: 1.250Ft

 

  1. Az iskola mellett található Sashalmi Piac a Műhely mindkét napján 7:00 – 14:00-ig nyitva van, ezen kívül pékség (Corvin Sütöde), kisbolt (MAKK ABC) is van az Iskola mellett.

 

Szállás:

Tantermekben: polifoam és hálózsák szükséges, zuhanyzó rendelkezésre áll. Az iskolai szállásigényeket a jelentkezési lapon szükséges jelezni.

 

Szállás külső helyszínen: MÁTYÁS HOTEL – Veres Péter út 105-107.

A külső szállás igénylését Árva-Szabó Ildikónak, az arvaildi@gmail.com címre küldjétek.

Ára 5 fő/szoba esetén: 4.880Ft/fő (szoba ár 23.000Ft + 280Ft/fő idegenforgalmi adó)+ 500ft parkolás  autóként mélygarázsban. *Ha kevesebb fő érkezik egy szobába, a táblázatban szereplő árak a mérvadóak.

http://www.hotelmatyas.hu/szobak.html

Reméljük, hogy idén augusztusban is sokan fogunk találkozni és együtt-képződni, és ez a továbbképzés is hozzájárul a Waldorf-pedagógia megújulásához. Ezúton kérjük az óvodai és az iskolai közösségek és kollégiumok tagjait, hogy a tanév kezdetét megelőzően próbáljanak erőt és időt áldozni a Waldorf-pedagógia lényegét érintő közös munkára. A Tanévindító Műhely nyitott minden Waldorf-pedagógus számára.

 

Találkozunk augusztusban! Addig is jó pihenést kívánunk!

 

Demkó Marianna

továbbképzések, önképzés területfelelős

Waldorf Ház Pedagógiai Szolgáltató Intézmény

1075 Budapest, Asbóth u. 17. félemelet

Tel: +36 1 793 5746

Tel: +36 20 346 7632

Email: demko.marianna@waldorf.hu