Működés

Waldorf-pedagógiai alapokról kiindulva és a jogszabályi környezetnek megfelelve szolgáljuk a Waldorf-intézményeket. Tevékenységeink során alapvető szándékunk, hogy az egész Waldorf-közösség szolgálatában, ugyanakkor a közösség tagjaival együttműködve dolgozzunk. Ezért a tervezéstől a szolgáltatások lebonyolításáig állandó kapcsolatban vagyunk a Waldorf Szövetség különböző fórumaival és a Waldorf-intézményekkel. 
 
Munkánkat két irányban végezzük:
  • Waldorf-pedagógiai alapokon működő intézmények felé: szolgáltatásainkat a Waldorf-intézményekben fellépő valós igények/szükségletek alapján alakítjuk ki. Ezen igényekről/szükségletekről a Waldorf-mozgalomban folytatott párbeszédek során tájékozódunk, igyekszünk azokat minél körültekintőbben érzékelni. A Waldorf-intézményeket egységesen érintő, országos szintű szakmai feladatokat is igyekszünk ellátni, tiszteletben tartva az intézmények szabadságát, autonómiáját.
  • Szakmai környezet felé: igyekszünk válaszokat adni a közoktatás irányítása, szervei, intézményei és a pedagógus szakma felől érkező, a Waldorf-pedagógia megismerésére irányuló igényekre, kérdésekre és törekszünk a Waldorf-pedagógia szemléletét és jó gyakorlatát beáramoltatni a közoktatásba 
 
Munkánkhoz állami támogatást nem kapunk, az intézmények szabad elhatározásuk és döntésük szerint járulnak hozzá fenntartási költségeink fedezéséhez. Cserébe a szolgáltatási szerződést kötött intézményeknek kedvezményes áron tudjuk kínálni szolgáltatásainkat.