Mi a WALDORF ALUMNI?

 

Magyar Waldorf Szövetség néhány éve belekezdett egy Országos Waldorf Alumni szervezésébe (alumni = öregdiák, végzett diák).

(1) A Waldorf Szövetség honlapján létrehoztak egy felületet, ahol szeretnék összegyűjtetni azokat a Waldorf-iskolában végzett fiatalokat és felnőtteket, akik szívesen bemutatkoznának a honlapon és beszámolnának arról, hogy milyen volt Waldorf-diáknak lenni, hol tanultak tovább, mit dolgoznak, milyen emlékeik vannak az iskoláról, mi vált az előnyükre, hátrányukra a Waldorf-iskolában szerzett képességekből, tudásból?

Itt azok is tudnak jelentkezni, akik nem szeretnének felkerülni a honlapra, de szívesen részt vennének az Alumni rendezvényein, szeretnének értesülni a programokról.

A honlapot itt találjátok, és itt tudtok jelentkezni: http://waldorf.hu/alumni/

Ezen felül működik egy Waldorf Alumni facebook-oldal és egy facebook-csoport is. Ezeket már mi, végzett Waldorfosok működtetjük, a Waldorf Szövetségtől függetlenül; mi találjuk ki és szervezzük a programjainkat és mi kezeljük az Alumni facebook-oldalát és csoportját is.

 

(2) Az Országos Waldorf Alumni facebook-csoport egy zárt csoport, ahova minden magyarországi Waldorf-iskolában végzett diákot várunk. A célunk, hogy legyen egy országos “hálózat”, ahol tudunk egymásról és tudunk egymáshoz kapcsolódni, mint végzett Waldorfosok. Itt programokat szervezhetünk, tapasztalatot, hasznos információkat oszthatunk meg egymással, segítséget kérhetünk egymástól… Csatlakozzatok a csoporthoz, és hívjátok meg minden végzett Waldorfos barátotokat, ismerősötöket! A csoportot itt találjátok: https://www.facebook.com/groups/509551722398179/

Az alumniba várjuk a Waldorf-általános iskolákban és a Waldorf-gimnáziumokban végzett fiatalokat egyaránt (mindenkit, aki jelentősebb időt Waldorf-iskolába járt és úgy érzi, ez meghatározó a számára.) 🙂

(3) Az Országos Waldorf Alumni facebook-oldal egy nyilvános oldal, amit bárki látogathat. Célunk, hogy az itt megosztott programjaink, felhívásaink a végzett Waldorfosokon túl a Waldorf iránt érdeklődőkhöz és szülőkhöz is eljussanak. Vannak kifejezetten őket (is) célzó programjaink és írásaink is, mint például az általunk idén nyáron szervezett Waldorf Nap, vagy a végzett Waldorfosokkal készült interjúk, cikkek, amiket szívesen megosztunk. Az oldalt itt találjátok: https://www.facebook.com/waldorf.oregdiak/

 

Szívesen várjuk azokat is, akik szívesen csatlakoznának hozzánk szervezőként, akik szeretnének aktívabban részt venni az Országos Waldorf Alumni építgetésében és/vagy programok szervezésében is!

 

Waldorf Educatio például egy évről évre megrendezett eseményünk, amivel a pályaválasztás előtt álló Waldorf-diákokat szeretnénk segíteni. Minden évben meghívunk sok-sok végzett Waldorfost, hogy tapasztalataik megosztásával segítsék a végzős diákokat, illetve egyéb programokat is kitalálunk mellette, amivel tudjuk segíteni az útkeresést. Az eddigi eseményeinknek a Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium adott helyet. (A tavalyi eseményünk programja: https://www.facebook.com/events/579566099154761/)

A következőt 2019 őszén-telén, de legkésőbb 2020 január-februárjában (az egyetemi felvételi jelentkezési határidő előtt) szeretnénk megszervezni, amihez most szervezőtársakat keresünk! Akár új ötletekkel, amit Ti hozzátennétek a Waldorf Educatio-hoz, akár az eddig bevált programrészek továbbvitelével. Aki szívesen csatlakozna ehhez, vagy más programok szervezéséhez, írjon nekünk Facebook-on! 🙂