Ősszel induló képzéseink

Kedves Kollégák!

Szeretettel várunk Benneteket az ősszel induló továbbképzéseinkre! Kérjük, tartsátok a jelentkezési határidőket!

 

A 2021/2022-es tanévben ismét indítjuk a “Waldorf-intézményvezető képzés” elnevezésű 120 órás akkreditált pedagógus-továbbképzést. A továbbképzést ajánljuk minden olyan kollégának, aki szeretne intézményképviselői szerepet felvállalni, illetve aki szeretne közelebbről megismerkedni azzal a vezetési móddal, amely a Waldorf-óvodák/iskolák önigazgató működését szolgálja.

A képzést a Kodolányi János Egyetem a jelen képzés tanúsítványával rendelkező kollégának előzetesen megszerzett tudásként beszámítja a közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga szakirányú továbbképzésébe. A Kodolányin ezért az előírt követelményeket egy év alatt lehet teljesíteni.

Vezetőképző tájékoztató

Vezetőképző jelentkezési lap 

A továbbképzés díja: 160.000 Ft

A 2021/2022-es tanévben ismét indítjuk a “Waldorf gyermek- és ifjúságvédelmi felelős” 80 órás akkreditált pedagógus-továbbképzést. A továbbképzést ajánljuk minden olyan kollégának, aki jelenleg is vállalja, vagy szeretne gyermek-, és ifjúságvédelmi szerepet felvállalni iskolájában vagy óvodájában. A képzést az intézményekben jelen lévő gyermekvédelemmel kapcsolatos megnövekedett igény hívta életre, és már két csoport végzett az elmúlt években.

A továbbképzés célja:

–          a Waldorf-intézmények életéből adódó helyzetek megismerése és felismerése a napi gyakorlatban

–          a Waldorf-intézményekben dolgozó pedagógusok, óvónők, tanítók és tanárok gyermekvédelmis munkájának támogatása.

A képzést a Kodolányi János Egyetem a jelen képzés tanúsítványával rendelkező kollégának előzetesen megszerzett tudásként beszámítja a Pedagógus szakvizsga Család- és gyermekvédelem szakvizsgát adó szakirányú továbbképzésébe. A Kodolányin ezért az előírt követelményeket egy év alatt lehet teljesíteni.

 

A továbbképzés díja: 90.000 Ft

GYIV tájékoztató

GYIV jelentkezési lap

 

A 2021/2022-es tanévben harmadik alkalommal rendezzük meg a “Fenntartók képzése” elnevezésű 72 órás továbbképzésünket. A továbbképzésre várunk minden olyan kollégát, aki tevékenyen részt vesz már működő Waldorf-óvoda vagy Waldorf-iskola fenntartói feladataiban.

A képzés célja, hogy segítse a tudatosság növekedését a fenntartói feladatok, kötelezettségek, jogok területén különös figyelemmel a Waldorf-intézmények sajátosságaira. Szeretnénk a résztvevőket megismertetni az intézményeinket körülvevő „külvilággal” (köznevelés rendszere, s abban a Waldorf-intézmények sajátos elhelyezkedése), és a „”belvilággal” is (Waldorf-mozgalom, szellemi alapok, szervezeti kérdések). Mindeközben törekszünk arra, hogy az egész képzésen átíveljen a szellemi, jogi, gazdasági élet hármassága, illetve a Szabadság – Egyenlőség – Testvériség eszméje.

A képzéssel azt szeretnénk elérni, hogy a résztvevők a képzés végére tájékozottabbak legyenek és megalapozottabban tudjanak véleményt alkotni, döntéseket hozni fenntartói szerepükben. További szándékunk, hogy az elhangzó előadások és a résztvevők által megélt élmények új gondolatokat ébresszenek és segítsék a résztvevőket saját kérdéseik megfogalmazásában, a válaszok megtalálásában s a további tettekhez szükséges akarat felébresztésében.

A továbbképzés díja: 75.000 Ft

Tájékoztató

 

Üdvözlettel:
Demkó Marianna