UTAK 60 órás továbbképzés

Kedves Kollégák!
Új képzésünkre hívunk benneteket, ahol olyan elméleti és gyakorlati tudást kínálunk,  amely segítségével megérthetővé válnak a szociális térben ható törvényszerűségek és kezelhetővé a közösségekben működő erők.
Az önigazgatás nagyon új szervezeti forma, nincs benne nagy gyakorlatunk, nincsenek előttünk jól működő példák, akiktől könnyen elsajátíthatnánk, hogy lehet ezt jól csinálni. Mivel többnyire a hierarchikus működés eszköztárát használjuk, és gyakran az együttműködési képességeink is hiányosak, nagyon sok szervezeti nehézséggel küzdünk, és sokszor megtapasztalhattuk, hogy a legértékesebb pedagógiai munka is felőrlődik ezeken a nehézségeken.
Jó hír azonban, hogy az önigazgató szervezeti működés kultúrája megtanulható. Ha ismerjük és tudatosítjuk azokat a törvényszerűségeket, amik az ember-ember közötti kapcsolatokban hatnak, akkor megtalálhatjuk az adott helyzetre leginkább illő megoldásokat, és fejleszthetjük az ehhez szükséges képességeinket. Természetesen nem lehet varázsütésre minden problémát megoldani, de el lehet kezdeni egy olyan tanulási folyamatot, amivel elérhető, hogy egyre kevesebb tudatlanságból vagy gyengeségből eredő problémánk legyen.
Az “Utak a minőséghez” eljárás 60 órás akkreditált képzésével nem a szokásos minőségirányítási rendszerek folyamatszabályozási metódusát kínáljuk, hanem egy olyan szemléletmódot, melynek segítségével a közösségeink elindulhatnak a szociális tudatossághoz és így az egészséges önigazgató működéshez vezető úton.
Várjuk a képzésre mindazokat, akik úgy érzik, szeretnének tenni intézményeinkben az együttműködés képességének erősödéséért.
Szeretettel:
Gulyás Andrea és Tornai Tünde
szakmai vezetők