Szaktanári Műhely

Kedves Kollégák!
Szeretettel várunk Benneteket az őszi Szaktanári műhelyen 2022. október 22-én, szombaton 10.00-17.00 között a Fészek Waldorf Iskola Madách utcai épületében (Solymár, Madách u. 6.). Hosszú idő után újra lesz közös előadás is. A fókuszban a Tanulásmódszertan lesz elsősorban 7-8. osztályos és felsőtagozatos diákok tanulásának támogatása. A közös előadásra most egy külsős előadót hívtunk Kaszab László tanulásmódszertan oktató és középiskolai tanár személyében. Kaszab László a tanítás mellett Lantos Mihály Lépéselőny módszert oktató csapatában is dolgozik, és kérésünkre elvállalta, hogy megosztja velünk tudását.
A közös előadás után szakcsoportokban folytatódnak a munkák. Az előrejelzések szerint magyar (Parsifal), történelem, médiatudatosság és digitális eszközhasználat (digitális kultúra), gazdaságtan, WAGYÓK és tanulásmódszertan csoportok fognak indulni, de örömmel látunk más tantárgyakat tanító szaktanárokat, osztálytanítókat is, akik szívesen kérdeznek egymástól és/vagy osztják meg saját tapasztalataikat.
Program:
9.30-10.00 Érkezés, közös teázás, kávézás
10.00-11.30 közös előadás – Miért kell, miért hasznos a tanulásmódszertan? Hogyan tudjuk támogatni a tanulókat, diákokat, hogy az egyéni tanulást élvezzék és sikeresen legyenek?
rövid szünet ( a szünet után a szakcsoportok önállóan is beoszthatják az idősávokat, az alábbi időkeretek javaslatok)
11.50-13.20 Csoportmunka 1.
13.45-15.15 Csoportmunka 2.
15.30-17.00 Csoportmunka 3.
A magyar szakcsoportban a fő téma a Parsifal lesz, egy közös módszertani együttgondolkodás, melyet Mesterházy Mária fog felvezetni és koordinálni, és Illés Zoltánnal együtt szeretettel várnak minden régi és új magyartanárt. A műhelymunkán megismerkedhettek az új Parsifal-fordítással.  Mária és Zoli kérik, hogy amennyiben van lehetőség, hozzatok egy-egy Parsifal epocha füzetet, illetve gondoljátok át, hogyan építitek fel az epochát, milyen feladatokat adtok a diákoknak, és természetesen hozzátok magatokkal a kérdéseiteket is.
Jelentkezni az alábbi űrlapon lehet:
Jelentkezési határidő: 2022. október 19. éjfél Kérlek, időben jelentkezzetek, hogy lássuk, hány főre számíthatunk!
A műhely ingyenes, tea, kávé lesz biztosítva. A szünetekben a közös “batyus” büfét szeretnénk, kérlek, hozzatok magatokkal egy kis adagnyi finomságot, amit másokkal is megosztanátok, így biztosan lesz mindenkinek megfelelő táplálék!
Várunk Benneteket!
Üdvözlettel:
Demkó Marianna