Szaktanári Műhelyek

Kedves Kollégák!

Az őszi Szaktanári műhelyekre várjuk jelentkezéseiteket. Elsősorban a felső tagozatos kollégák szoktak találkozni ezeken a műhelyeken, de a lehetőség nyitott az általános iskolákban oktató tanárok számára is.

A Szaktanári műhely egy olyan szabad teret kíván biztosítani a résztvevőknek, amely lehetőséget ad az azonos tantárgyat tanító szaktanárok, vagy az azonos témában érdeklődők számára a szaktárgyukhoz, témához kapcsolódó szellemi-pedagógiai, módszertani kérdések, tapasztalatok megosztására, vagy olyan közös témák felvetésére, megbeszélésére, mely a tantárgyakon túl támogatja a Waldorf-iskolák munkáját. Előre egyeztetve lehetőség van külsős vendéget is hívni egy-egy témára.

A jelentkezési lapban felkínált tantárgyakat szeretnénk indítani:

– Gyermek-, és ifjúságvédelem – Champier Ágnes

– Magyar – Bagladi Orsolya, Illés Zoltán

– Matematika – Sass Balázs

– Rajz-festés-képzőművészet-művészettörténet – Dukay Zsófia

– Tanulásmódszertan – Demkó Marianna, Janovics Judit

– Természettudományok (elsősorban biológia, kémia) igény esetén – Béldi Melinda

– Történelem – Janky Lelle, Buzási Béla (decemberi időpontban szerveződik, kérlek ezen az email címen érdeklődj: buzasi.bela@prwk.hu)

Indulhatnak más szakcsoportok, témacsoportok is, amennyiben erre van igény. Bátran jelentkezz, írd le kérdésed, témád, mert lehetséges, hogy nem vagy egyedül ezzel. A műhely indulása előtt a jelentkezők számára fogom jelezni, hogy mely csoportok fognak biztosan indulni.

fenntarthatóság tantárgycsoport – több tantárgyat ölel fel – külön alkalmakon dolgozik most a tanterven, egy később időpontban csatlakoznak majd újra a műhely programjához. A médiatudatosság és digitális eszközhasználat (digitális kultúra) képzés februárban (2024. febr. 9-11. és febr. 23-25.) indítjuk a Waldorf Pedagógiai Intézettel közösen. A WAGYÓK (segítő-, és fejlesztő pedagógia) csoport október 21-én tartotta meg idei őszi találkozóját. A Waldorf Pedagógiai Intézet kézimunka képzésének megbízásából a kézimunka szakcsoport koordinálását Balogh Klára és Romek Dóra fogja össze, az idei találkozójuk október 7-én volt. A kertművelés csoport tavasszal fog találkozni újra. Az idegennyelv tanári csoport tavasszal az epochális-szakórai nyelvtanítás témájával fog foglalkozni a Szaktanári műhely keretein belül.

A tavaszi műhely várhatóan március 23-án lesz.

Régebben indult, jelenleg ‘alvó’ csoportok: Bothmer-gimnasztika, Dráma, Ének-zene, Gazdaságtan, Informatika, Kézművesség.

Helyszín: Óbudai Waldorf Iskola (1-6. osztály épülete), 1037 Budapest, Bécsi út 375.

Időpont: 2023. november 18. 10.00-16.00

Jelentkezés az alábbi linken:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf_OsroVKR9FbZf-wjDcdUkExULxO2EDVKzD1mNw5SvUACuKg/viewform

Jelentkezési határidő: november 15.
Tervezett program, javasolt időbeosztás:

 9.30-10.00 Érkezés

10.00-11.30 Csoportmunka 1.

11.30-12.00 szünet

12.00-13.30 Csoportmunka 2.

13.30-14.00 szünet

14.00-15.30 Csoportmunka 3.

A műhely ingyenes.

Várjuk a jelentkezéseket!

Üdvözlettel:

Demkó Marianna és a szakmai csoportok koordinátorai