Bemutatkozás

A szociális viszonyok rendezettségét biztosító univerzális orvosság éppúgy nem létezik, amennyire nem létezik olyan táplálék sem, amely véglegesen jóllakat. Az emberek azonban létrehozhatnak közösségeket, amelyekben elevenen együttműködve az életet mindig újra szociális irányba terelik.” /Rudolf Steiner: A szociális élet kérdései/

A társadalom tagjai Waldorf-intézményeket hoznak létre és működtetnek. Ezek az intézmények és a hozzájuk kapcsolódó szervezetek céljaik elérése érdekében együttműködnek. Együttműködésük egyik formája a Magyar Waldorf Szövetség (továbbiakban: Szövetség), melynek feladata a Waldorf-intézmények szolgálata, képviselete, védelme és az együttműködés fórumainak biztosítása. A Szövetség a mozgalom szakmai feladatainak támogatására megalapította (2008.04.01.) a Waldorf Ház Pedagógiai Szolgáltató Intézetet. A Waldorf-mozgalom országos kutatási és fejlesztési feladatainak megvalósulását a Szövetség által alapított Kellner Ágnes Alapítvány segíti. Tevékenységünk legfőbb iránya a Waldorf-intézmények pedagógiai, szakmai segítése, szolgálata. Szakmai feladatainkat a Waldorf-intézmények igényei és szükségletei alapján alakítjuk ki. Emellett feladatunk a Waldorf-pedagógia szakmai képviselete a hazai oktatáspolitikában, a köznevelés rendszerében.

Szervezeti életünk kialakítása során a Rudolf Steiner által a szociális élet hármas tagozódásáról megfogalmazott elvek megvalósítására törekszünk.