“UTAK A MINŐSÉGHEZ” 60 órás akkreditál továbbképzés 2024.

Kedves Kollégák!

Ősszel hirdettük meg legújabb 60 órás akkreditált képzésünket, melyre akkor nem volt annyi jelentkező, hogy biztonsággal vállalhassuk a lebonyolítást.

Most mégis úgy gondoljuk, hogy fontos ezt a képzést megtartani azok számára, akikben a meghirdetés óta, vagy az előttünk álló 12 szent éjszaka alatt megszületik  az elhatározás, hogy mélyebben megismerjék az önigazgató szervezeti működés kultúráját.

Ezen a képzésen olyan elméleti és gyakorlati tudást kínálunk,  amely segítségével megérthetővé válnak a szociális térben ható törvényszerűségek és kezelhetővé a közösségekben működő erők.

A tavalyi képzést kiegészítjük egy új nézőponttal, a Bizalom területével, mely áthatja szervezeteink működésének minden rétegét. Szándékunk, hogy a különböző munkaterületeket a Bizalom építő és alakító erőinek szemszögéből világítsuk meg.

Az önigazgatás nagyon új szervezeti forma, nincs benne nagy gyakorlatunk, nincsenek előttünk jól működő példák, akiktől könnyen elsajátíthatnánk, hogy lehet ezt jól csinálni. Mivel többnyire a hierarchikus működés eszköztárát használjuk, és gyakran az együttműködési képességeink is hiányosak, nagyon sok szervezeti nehézséggel küzdünk, és sokszor megtapasztalhattuk, hogy a legértékesebb pedagógiai munka is felőrlődik ezeken a nehézségeken.

Jó hír azonban, hogy az önigazgató szervezeti működés kultúrája megtanulható. Ha ismerjük és tudatosítjuk azokat a törvényszerűségeket, amik az ember-ember közötti kapcsolatokban hatnak, akkor megtalálhatjuk az adott helyzetre leginkább illő megoldásokat, és fejleszthetjük az ehhez szükséges képességeinket. Természetesen nem lehet varázsütésre minden problémát megoldani, de el lehet kezdeni egy olyan tanulási folyamatot, amivel elérhető, hogy egyre kevesebb tudatlanságból vagy gyengeségből eredő problémánk legyen.

Az “Utak a minőséghez” eljárás 60 órás akkreditált képzésével nem a szokásos minőségirányítási rendszerek folyamatszabályozási metódusát kínáljuk, hanem egy olyan szemléletmódot, melynek segítségével a közösségeink elindulhatnak a szociális tudatossághoz és így az egészséges önigazgató működéshez vezető úton.

Várjuk a képzésre mindazokat, akik úgy érzik, szeretnének tenni intézményeinkben az együttműködés képességének erősödéséért.

Várjuk azokat, akik most szeretnének megismerkedni az eljárással, és azokat is, akik már találkoztak vele, hallottak róla, mert reméljük, hogy a Bizalom szemszögéből rátekintve új felismerésekkel gazdagodhatnak.

A továbbképzés időpontjai: A 2023/2024-es tanévben 3 alkalom; minden összejövetel szombat és vasárnap 10 órától 17.15-ig, hétfőn 10 órától 16 óráig tart, az időpontok:

  1. január 27-28-29., március 2-3-4., április 27-28-29.

A továbbképzés helyszíne: Csillagberek Waldorf Iskola Budapest, Árpád út 161.-163.

A továbbképzés díja: 90.000 Ft. A továbbképzés díját a számla megküldése után átutalással kérjük befizetni a számlán feltüntetett fizetési határidőig.

Jelentkezési határidő: 2024. január 6. A jelentkezési határidő, azaz 2024. január 6. után már nem áll módunkban lemondást elfogadni és eltekinteni a részvételi díj megfizetésétől!

Jelentkezési lap – “Utak a minőséghez” alapozó kurzus (google.com) Amennyiben nem nyílik meg a link, az alábbi linkre kattintva lehet jelentkezni:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd5lRwfH54wb85R7kUtToD4bfZUT03Sy8_RtcBq2GULej7xZg/viewform

Szeretnénk, ha anyagi akadályok senkit sem gátolnának a részvételben, ezért lehetőséget biztosítunk arra, hogy szociális alapon kérvényezni lehessen kedvezményes képzési díjat. A kérvényt írásban kérjük a jelentkezési lap mellé csatolni, melyben a jelentkező feltünteti, hogy mennyi önrészt tud vállalni. A kérvényeket a jelentkezési határidő után bíráljuk el.

A képzési díj nem tartalmazza az étkezés, a szállás, az utazás, az ajánlott irodalom, illetve a résztvevők által biztosítandó anyagok és eszközök költségét, ezekről a résztvevő a saját költségén gondoskodik.

Az étkezést a helyszín véglegesítése után szervezzük meg a képzésen résztvevők igényeit figyelembe véve. Igény esetén segítünk szállást keresni.

A befizetés határideje: A jelentkezési határidő lejárta után számlát küldünk a Pénzügyi teljesítés adatai rovatban megadott névre és címre. A képzés díját 8 napon belül kérjük átutalni a számlán megadott bankszámlára, közleményként feltüntetve a Waldorf Háztól kapott számla sorszámát (WH119/xxxx)!

Szeretettel:

Gulyás Andrea és Tornai Tünde

szakmai vezetők

Tájékoztató